Welkom !

Historiek

De boerderij is een 18e eeuwse vierkantshoeve die erkend werd als historisch waardevolle hoeve. De benaming van de hoeve 't Herreke komt van een molen die hier vroeger stond. Herrekot betekent in het oud Vlaams molen en zo kreeg de hoeve de naam 't Herreke. Het domein is ongeveer 3ha groot.Herreke

In 2010 werd Kinderboerderij 't Herreke opgericht met als belangrijkste doelstelling om zoveel mogelijk kinderen het boerderijleven te leren kennen en terug in contact te komen met dieren en de natuur. Dierenverzorging, landbouweducatie, broodbakken en stallen mesten zijn activiteiten waarbij we de kinderen nauw betrekken.

Na enkele verbouwingen gingen in juli 2010 de deuren open. In eerste instantie was er vooral belangstelling voor de verjaardagsfeestjes. In 2011 vonden de eerste scholen de weg naar 't Herreke. Ook de boerderijkampen werden dat jaar opgestart tijdens dewelke de kinderen konden genieten van een weekje op het platteland.

herrekeNa een tweede verbouwing in 2012-2013 zijn we klaar om scholen te laten genieten van een meerdaagse uitstap. Het educatieve pad kreeg vorm en vanaf 2014 zijn we klaar om de vele boerderijactiviteiten te laten doorgaan in een uniek kader.

De kinderboerderij is erkend als jeugdverblijfcentrum en ontvangt scholen voor boerderijklassen en groepen voor meerdaagse verblijven.